Puntarenas

Vi har nu lämnat huvudstaden och kommit till kusten, närmare bestämt Puntarenas. Det är alltså här vi ska bo de kommande månaderna. Puntarenas är en liten hamn-by, som ligger på en halvö på västkusten. Det kan ju låta som paradiset, men sanningen är att staden (om man nu kan kalla det stad) är en smutsig liten fläck på Costa Ricas vita-stränder karta. Detta beror såklart på de stora båtarna som kommer och går här. Precis så ser även turismen ut: Puntarenas är en stad man endast kommer till för att ta färjan över till Paradiset på Península de Nicoya, ca 1.5 timmar bort.

Men staden verkar ändå ha sin charm. Ser man bortom turiststråket Paseo de los Turistas med de dyra restaurangerna och hotellen finner man faktiskt både shopping, bank, bostäder och supermercados. Vid första anblick befarande vi att sådana faciliteter inte ens existerade! Dock har vi nu fått en snabb rundtur av vår landlord. Vilket för oss till ämnet: lägenhet. Vi var snabba på luren och gick på en visning endast några timmar efter ankomst. Lägenheten ligger ett halvt kvarter från skolan och stranden, och utanför dörren har vi en liten tienda när cola-suget trycker på. Eftersom läget är bra, det finns två sovrum, utrustat kök, AC med mera så tackade vi ja direkt och har nu packat upp.

Staden är som sagt liten och jag kan tänka mig att man lätt blir rastlös här (alternativt är det som Montanita: lätt att fastna). Men vi ser det som en fördel och försöker planera in helgturer runt om i landet. Både båtar och bussar finns tillgängliga och verkar inte helt problematiska att ha att göra med. Trots vetskapen att Costa Rica är det rikaste landet i Centralamerika förvånades jag över smidigheten att ta sig fram. Det finns asfalt, riktiga vägar (tom genom bergen!), skyltade motorvägar och riktiga bussar (för oss med vana från Sydamerika och Asien är detta en otrolig lyx som man nästan inte känner sig värdig). Bussen hit var full, men inte överfull. Chauffören sa dessutom åt barnen att sitta ner!?!

Här är vi =)

Eftersom skolan inte börjar fören på söndag tänker vi göra en avstickare redan nu. Imorgon tar vi färjan över till Montezuma där vi förväntar oss stränder, bad, yoga och chill.

Lämna gärna en rad.

Pura vida