Madrid

 Madrid verkar inte vara det vanligaste resmålet när man ska åka på en längre weekend-tur. I alla fall inte om man ser till det låga antal flygbolag som tar dig från södra Skandinavien till Spaniens huvudstad. Priserna ligger dessutom något högre än t.ex populära Barcelona. Jag kanske heller inte hade valt just Madrid om det inte vore för möjligheten att hälsa på en nära vän. Att hälsa på en vän i ett annat land blir onekligen ett annat sätt att resa på. Man får smaka på hur det känns att bo i staden snarare än att bara besöka den.

Clicka på bilden för galleri: 

Vi vandrade på Madrids vackra gator bland torg och gamla hus, njöt av mars-värmen, solade fötterna på balkongen, drack kaffe, lunchade i en park, hittade oväntad konst på en toalett, åt på vegetariska restauranger, Mysore-yogade i en het shala, lyssnade på jazz på en liten klubb och drack rödvin.

 

Photo Credit: Magie

Photo Credit: Magie

Veggo buffé

Veggo buffé

Toalettkonst

Toalettkonst

Tapas

Tapas

Rödvin och jazz

Rödvin och jazz

 Vi var även på Mantrafestival för att lyssna på psykadelisk folkmusik från Indien.

M10.jpeg

Vi hängde i Lavapies där vi drack öl med mexikanare och spanjorer, dansade till reggaeton och övrig fräsch latinomusik. Natten inkluderade även långfärda promenader som resulterade i vilsenhet, en katedral och lång taxiresa tillbaka.

 

Vackra hörn

Huskonst

Människor från världens alla hörn

Människor från världens alla hörn