Energiprognos Fullmåne Kräftan & Vintersolstånd december 2018

Det är dags att lägga ner svärdet som kämpar i de externa krigen. Istället behövs vi där vi kan ta eget ansvar över vårt arbete; vår Livsresa. Vi kliver ur skalet som vi tror skyddar oss mot något ovisst och vidare in i vår egen, viljestyrda verklighet.

source pexel

source pexel

Dagarna 20-23 december 2018 infaller årets Vintersolstånd, solen går in i Stenbockens tecken och månen lyser full i Kräftan. Det är en kraftfull helg att arbeta med energierna. Likaså kan det svida om man jobbar emot energiernas guidning.

Solen är redo att återfödas och vi är redo att möta ljuset. Vi firar och hedrar vår Fader Sol med värme, ljuslyktor och gemenskap. Direkt återföds han in i Faderns tecken för att tala om för oss att nu är det allvar. Var och en har ett ansvar att ta.

Månens starka ljus ger oss ytterligare energi denna mörka natt. Hon lyser i Moderns tecken för att låta oss se att vi behövs här och nu. Vi behöver laga det tak som läcker och ge näring åt, älska och stötta våra barn, våra hem och kroppar istället för att bygga nytt. Hon säger att blodet behöver vara starkt och friskt för att vi ska klara formförändringen solståndet tar oss igenom. “Släpp din hårda sköld för att låta din passionerade insida få träda fram i ljuset”, viskar Gammelmor Måne. Först då träder den balanserade maskulina skaparkraften fram.

source pexels

source pexels

I energiprognosen för Nymånen tidigare den här månaden skrev jag:

“Det vi arbetat med under året ska nu under nästa år näras, gödas och stabiliseras. I de utmaningar vi står inför krävs att var och en vet sin innersta sanning.”

Lever man inte sin sanning blir man sjuk. Jag ser det både tydligt och ofta hos människor runt mig. Fysiska krämpor som i värsta fall växer till sjukdomar och kroniska besvär i den fysiska kroppen för att själen inuti är förtryckt. Det är egentligen inte så konstigt. Är själen sjuk så märks det på huset där den bor.

Ser vi på sjukdom med ögonen från den shamanska och traditionella läkekonsten så betyder det att det finns ett tillstånd av obalans och/eller orenhet även i energikroppen. När den fysiska kroppen blir sjuk är det alltså för att den vill säga oss något - snarare än att något drabbar oss som vi möter med passiv martyrdom, så som västerländsk medicin är uppbyggd. Därför söker jag alltid efter vad det är ditt innersta vill säga dig när vi möts i en platica/livscoaching, och hur sanningen kan få komma fram.

Vi motverkar obalanser när vi regelbundet gör kropps-scanningar, tömmer kroppen & sinnet på orenheter och främjar helhet genom yoga, ceremonier och resor. Däri tillåts vi att både fysiskt, andligt och mentalt bearbeta, acceptera, släppa taget, och ta emot visdomar från det vi tidigare upplevt och gått igenom i livet. Således får själen också näring och tillåts ta plats i livet.

Förstoppning, stress och dysfunktionella reningsorgan (lever, gallblåsa, njure) är obalanser hos den som undviker sanningen. Går du i exil för att undvika dig själv? är frågan att ställa sig nu. Lever man inte sin sanning så märks det alltså på den fysiska kroppen eftersom det betyder att själen inte får näring.

Det kan handla om

-att vara på fel plats

-att göra/arbeta med något som inte främjar hjärtats och den Gudomliga Kärlekens syfte (vad som är rätt för någon annan behöver inte vara rätt för dig)

-inte ha bearbetat gammalt trauma eller händelser som lagrats i energikroppen och därmed stör själen i att få ta plats i kroppen

REFLEKTIONEN

Behöver du förflytta dig för att komma från “måsten” och krav? Förtrycket kan endast försvinna när vi rör oss utifrån vår egen vilja. Såklart behöver inte förtryck av sanningen vara det enda som gör att man inte lever sin sanning. Du kanske inte har upptäckt den än? Det kanske är något som pockar på dig, men du vet inte vad? Det känns också i kroppen, på olika vis.

Låt detta vara din reflektion denna fullmåne. Blir det inte tydligare, överväg att be om vägledning från exempelvis en astrolog.

MEDITATIONEN

Dragonfly Yin Yoga. Yoga By Magie

Dragonfly Yin Yoga. Yoga By Magie

Denna helg kan få oss att finna viljan till att äventyra ohållbara kvarlevor och börja ånyo. För att vi ska hålla oss friska och kunna ge näring åt det som verkligen är viktigt. Men för en kraftfull effekt måste närvaron och intentionen finnas där från början. Vi behöver ta eget ansvar för vår verklighet, redan i vår intention.

Börja med att stimulera kroppens reningsorgan genom exempelvis yoga-positionen Butterfly/Fjärilen eller Dragonfly. Avsluta med vila och skriv sedan ner din intention.

Må väl och Happy Solstice!

Ometeotl,

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí