Energiprognos Fullmåne & Månförmörkelse Lejonet

Energiprognos Fullmåne Lejonet 21/1 2019: Månförmörkelse och Blood Moon.

Blood Moon syftar till att månen kan få ett rosa-rött sken runt sig denna månförmörkelse. Personligen tycker jag inte en ska se in i en förmörkelse, men kanske behöver du se din skuggsida i ögonen? I så fall sägs detta kraftfulla event vara synligt i Europa under tidig morgon, ca 3-7.

FullSizeRender.jpg

Oavsett om vi väljer att bevittna förmörkelsen eller inte så kan vi inte fly från vår skuggsida; våra rädslor och mörker. Och denna fullmåne kan sannerligen låta oss bli påminda om dessa. Vi har alla en skuggsida och vi bär alla på rädslor av olika slag. Jag brukar prata om att VÅGA möta dessa och i mitt arbete är jag den guide som står bredvid dig när du gör det. Om du vill förstås. Det kan kännas läskigt att möta rädslor, ta itu med trauman och emotionella blockeringar som lagrats länge. Men även om det är något var och en behöver göra själv så finns det en känsla av trygghet i att någon som gått före står bredvid under tiden.

FullSizeRender.jpg

Shamanska resor och healing arbete syftar i allra högsta grad på att lära sig möta, bemästra och överkomma sina rädslor och sin skuggsida. Dessa starkt somatiska upplevelser ger inte bara direkt effekt men också direkt styrka i att våga - våga vara mer av sig själv, våga resa själv och våga fortsätta sitt ständiga arbete. Eftersom ceremonier är cirkelarbeten, dvs i grupp, så skapas en förkroppsligad förståelse för det individuella ansvaret och samtidigt gemenskapens kraft.

Om du är en av de som blir starkt påmind om dina rädslor de här dagarna, vill jag verkligen råda till att se över hur och vad du kan göra för att möta det som kommer upp. Så att du slutar fly från dig själv och istället lever från kärlekens kraft. Saken är den att skuggsidan finns alltid där, vi kan aldrig fly. Vi behöver både mörker och ljus för att vara en helhet. Men när vi kan se i mörkret så blir ljuset ännu starkare.


Därför kanske många nu nått en punkt där det känns omöjligt att komma vidare i sin expansion. Det är något vi glömt ta tag i. Genom att ta ansvar för sitt mörker når vi självmedvetenhet och inre frid. Vi når också vår ultimata guru/lärare/guide; kärleken i hjärtat. Lejonets fullmåne vill att vi ska styra vårt liv utifrån hjärtats kraft och unika dharma (livsuppgift). Då först kan vi guida oss själva och andra i vår flock.

FullSizeRender.jpg

Meditation & Reflektion

Ligg ner i ett nedsläckt rum. Slut ögonen och etablera ett stabilt, lugnt och djupt andetag. När du känner dig avslappnad, fäst blicken på dina slutna ögonlock och säg:

"Låt mig se mina rädslor"

Andas. Observera det som kommer upp. Och fortsätt andas lugnt. Avsluta när du känner att du behöver genom att säga:

"Tack! Det räcker!" klart och tydligt.

Vila så länge du behöver. Utan att låta några Stories rabblas i huvudet.

Skriv därefter ner, i punktform, dina rädslor på ett papper. Bränn pappret med orden:

"Jag släpper alla rädslor. Det är gjort!"

Denna ritual är enkel men kraftfull och något jag ofta återkommer till i min egen practice, likväl som i de cirklar jag leder. (Så, har du alltid undrat över ritualer i cirkelarbeten är det ofta nära och enkla metoder så som den ovan. Nu kan du släppa även den rädslan av att inte veta vad det är vi gör!).

Nu när vi mött våra rädslor ser vi vad som står i vägen för att våga säga vår sanning. När vi släpper taget vågar vi leva och uttrycka sanningens röst och vi vågar låta den gudomliga feminina energin ta plats i livet.  

Ometeotl,

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí