Energiprognos September, Höstdagjämning och vidare (2017)

If you're not part of the solution

you're part of the problem!

This is not the time to escape or hide. Solution and change won't spring from that. No, change springs from facing fears and turn the darkness into power and strength.

I efterdyningarna av fiskens fullmåne och i vakuumet mellan de omskakande förmörkelserna kan många av oss hitta oss själva fast i ingenmansland, i martyrskapet eller drömmarnas förlovade land. I augustis nymåne brev talade jag om att be meditationen efter en konkret handlingsplan; att ta ner visioner och drömmar till det jordliga, till handling. Det är lättare sagt än gjort och väntar man på tecken åt vilket håll man ska gå är det lätt hänt att man nu sitter och fiskar, blekare och än mer förvirrad, på martyrskapets mörka sjö. Ni vet den som ligger någonstans mellan drömmar och jorden.

source unknown

source unknown

Fisken tar oss nämligen ut i mystiken, i rymden, in i drömmar och visioner. Vi har levt i fiskens tidsålder länge men är redan inne i transformationen och skapandet av den nya tidsåldern (Vattumannens). Men vi minns fiskens tid mörk som medeltiden med ett mantra om Guds svek som värker i bröstet, väl placerat av patriarkatet. Vi vill släppa allt sånt nu! Vi vill vara handlingskraftiga och vi vill skapa förändringen vi vill se och leva i här på jorden! Vi vill inte längre stanna i illusioner och den eviga väntan på att någon annan (Gud alt. patriarkatet) ska komma och förverkliga våra drömmar & Den Stora Förändringen (om vi bara gör eller är si eller så). I den illusionen växer sig depressionen lätt fast... Nu är det dags för det individuella ansvaret. Att erkänna och förstå sitt egna ansvar för sitt liv och allt liv här på jorden. Att vi är de som behöver skapa förändringen där vi är.

Vill du leva i community?

- öppna ditt hjärta och bjud in. Skapa en plats för fler att komma till och samlas. Sitt inte och vänta. Ansvaret är ditt. Communities behövs överallt, stora som små alla är viktiga.

Vill du odla din egen mat?

- börja på balkongen. Lyssna på de som lärt sig bruka jordens system året runt snarare än att gnälla över att säsongen i vinter-land är kort.

Vill du bli frisk?

- bryt dig loss från patriarkatets droger som tar dig allt djupare ner i martyr- och offerskapet. Hitta nya vägar. Hitta Ditt sätt att läka. Att helas. Du är den som måste göra det.

choose the long road- the one travelled by you

choose the long road- the one travelled by you

Och även om du inte vet vad du vill eller bara vill "något annat" så är det tid att konkretisera det nu. Att ta sig ur gnällträsket, att möta sina rädslor och att växa och istället skapa. Gräset är inte grönare på andra sidan. Ingen annan kan lösa problemet, endast du kan vara lösningen. Hårt arbete finns överallt och är nödvändigt i denna tid och inkarnation.

För att ta mig ner från drömland brukar jag t.ex. använda mig av vision boards. Helt enkelt kollage som skapas i meditation av ord och bilder som jag klipper och klistrar på ett stort papper. I skapandet av kollaget tar visionen form och visar vägar (och kanske nya mål) jag inte sett tidigare. Jag hänger sedan upp den där jag kan se den varje dag och låter bilderna bli verkliga och påminna mig om mina mål som därmed blir närvarande i alla mina handlingar. Jag rekommenderar verkligen att testa!

Sweden in fall

Sweden in fall

let it go....

let it go....

En annan bra vägvisare är att titta åt det håll rädslan växer. Det som gör mig rädd brukar erbjuda en plats för större expansion, där jag kan bli en bättre version av mig, där jag kan ge mer och lära mig mer och välkomna förändringar jag kanske inte ens snuddar i mina drömmar. Men då måste jag släppa taget....T.ex. har jag alltid burit en rädsla för "att fastna" på en plats och har därför under många år flyttat och rest runt, aldrig riktigt planterat någonting.... det ironiska är att känslan alltid följt med mig (om än extremt påtaglig just i Sverige där jag absolut inte velat/vill vara en del av patriarkatets samhällsleverne, en annan poäng som relaterar till ovan: då får jag helt enkelt VARA den förändring jag vill se!). Iaf. Det ironiska är att jag också alltid velat skapa och sprida (den gudomliga kärleken) arbetet jag delar men jag kan inte plantera frön och sedan åka iväg!? Ett frö behöver näring och kärlek för att gro, växa och spridas till vackra klungor sv communities. Ju mer jag planterar och rotar ner ju mer kan jag skapa. Detta betyder inte heller att jag fastnar eftersom livets och moder jords cykler är konstanta. Det enda vi kan faktiskt veta är att förändringen är ett faktum med varje morgon, varje årstid och varje väder. Att följa med i Moder Jords cykler gör att jag är i ständigt flöde och rörelse. Att ha mina vision boards gör att jag aldrig tappar bilden om visionen. Att se min son växa och utforska gör mitt fokus starkare och min vilja att arbeta större. Att skapa och leva tillsammans med min familj gör förändringen närvarande, kärleks-& lekfull och viktig. Så tar jag ner drömmarna till jorden.

Så, varför har du de drömmar du har?

Ometeotl, 
Magdalena Etzalitzin Chandrakaí