Fullmåne Energiprognos Skytten 29 maj 2018

Minns du hur jag i början av vår mån-cykel pratade om att våga safea alternativt att våga riskera? Vi har nu haft ett par veckor på oss att komma till insikt och förkroppsliga de intentioner vi satte vid nymånen. Minns du vad du sa till dig själv att du aldrig mer ska göra? Vad accepterar du inte längre, kanske ett beteende hos dig själv eller någon annan? 

När vi nu stiger in i fullmånens ljus har vi möjlighet att se allt klart och tydligt. Om vi tillåter det, såklart. Jag som måndansare har alltid haft lättare att se i mörkret och att se saker för var de verkligen är med hjälp av månens sken. Fullmånen belyser nämligen våra skuggsidor och ger oss därigenom möjlighet att se andra sidan- förhoppningsvis den sida vi strävar mot i oss själva. Så ta hjälp av månens ljus för att förstå det som sker runt om dig. Kanske blir situationer förstärkta just nu- situationer som vill få oss att gå till botten med vad vi lovade oss själva vid nymånen. För den här fullmånen i Skyttens tecken strävar framåt mot tydliga mål. Med det krävs klarhet och tydlighet i sin gränssättning gentemot sig själv och andra. 

Photo by luizclas from Pexels

Photo by luizclas from Pexels

Jag talar ofta om energimässig gränssättning, både i mina energiprognoser, privata vägledningar och i mina klasser. Det är något som vi alla behöver öva upp efter ett så långt patriarkaliskt styre. För det är inte alltid lätt eller ens självklart vad som är styrt och valt inifrån sig själv eller vad som kommer från andra håll. Med energimässig gränssättning får vi mer tydlighet i vår väg. Det handlar om saker som att säga ifrån där det behövs (snarare än att vara tyst och låta det värka i bröstet), att våga uttrycka sina behov och att våga stå upp för sitt värde. Ett tydligt exempel är när vi förhandlar om lön eller uppdragskostnad. Oppositionen kommer alltid försöka pruta, det betyder inte att jag ska gå under min egen värdighet eller låta sinnets rädslor styra mina svar och beslut. Att i en sådan situation lita till sin kraft, förmåga, kunskap och Moder Jords oändliga kärlek är viktigt för att kunna sätta hälsosamma gränser- gentemot sig själv och andra. Moder Jord försörjer oss alltid. Med varje tillfälle/situation/relation vi släpper öppnas något annat på vår väg mot målet.

Så vad är målet just nu? Vi är mitt i en övergång gällande strukturer och system och det krävs tydlighet och tillit när vi tar oss framåt i förändringen. Nu under Skyttens måne och när solen är i Tvillingen är en bra tid att förkroppsliga och frigöra den förändring som nymånen krävde gällande just materiell trygghet. Vi gör detta genom att skapa nya strukturer, system och former. Vi gör det genom innovativa, kreativa och flera sätt att skapa inkomster på. Vi gör det också genom att våga släppa taget om våra gamla beteenden och uppfattningar kring vad som ät trygghet. Så, för många av oss kanske det innebär att våga kasta sig in i något nytt och tillsynes "riskera lite mer". För några av oss, mig inkluderat, så handlar det nu om att förkroppsliga tryggheten genom stillheten. Att våga safea lite mer och riskera lite mindre för att skapa gränssättningar och tydlighet i vägen mot Skyttens mål och oxens styrka.

Vill du ha vägledning i din övergång och stöd i din förändringsprocess- oavsett om du vet vad den är eller inte- är du välkommen att kontakta mig för privat konsultation och vägledning. Läs mer om livscoaching och Curanderismo här. Hör av dig med bokning och funderingar till magdalena@bymagie.com

Ometeotl, 

Mgdalena Etzalitzin Chandrakaí 

För kommande cirklar och ceremonier, se Calendar.

Vill du ta del av energiprognoser för varje ny-och fullmåne? Prenumerera på Nymånebrevet genom att fylla i formuläret nedan.