Energiprognos: Fullmåne i Oxen 24 okt 2018

Fullmåneprognos för 24.10.18

Dagen innan månen lyser helt full rör sig solen in i Skorpionens tecken för att sluta samman med flera planeter. Den här tiden på året är alltid en stark tid av förändring och förvirring, just för att Skorpionen tar oss till död och återuppståelse/pånyttfödande. Känns Alla Helgona och Halloween igen?

Energierna vi befinner oss i just nu och dagarna fram till fullmåne kan kännas som både suddig förvirring och rent av kaos. Yrsel och dimma. Vårt tema för nymåne-cirkeln för två veckor sedan var just “Styrka genom emotionell dimma” där vi lärde oss möta vår egen styrka. Vi gjorde bland annat en övning där vi skrev kärlekslöften till oss själva för att ha med oss genom den emotionella dimman som nu råder. I kärleken till oss själva och i en hälsosam relation till oss själva finner vi styrkan. Styrkan behöver vi för att kunna hålla balansen och samtidigt orka föda fram den nya tiden.

Alla cykler är en ständig krets av början-avslut, död-pånyttfödelse och därmed en chans att ständigt förfina sin varelse och sin upplevelse av livet här på jorden. Oavsett vilka tecken planeterna tar oss genom, och oavsett var planeterna stod när du föddes, påverkas vi av de pågående energierna och vi kan ta tillvara guidningen i vår väg till att bli en finare varelse. Därtill finns de energifönster som låter oss gå än djupare för att låta egot dö och ge själen mer plats. Nu är ett sådant fönster i det stora årshjulet.

Ju djupare vi går in i Skorpionens månad och ju närmre vi kommer tiden för alla Andars passage ju dimmigare kan det kännas. Styrkan finner vi genom att förkroppsliga styrkorna hos motsatt tecken, nämligen det som fullmånen befinner sig i, Oxen.

source pexel.

source pexel.

Möt din skuggsida

Oxen i obalans är envis, ha-begärlig och troligen inte särskilt snäll mot sig själv. Eftersom Oxen sägs vara associerad med nacken i den fysiska kroppen är obalanser i hals-chakrat föga förvånande för detta tecken. Genom hals-chakrat uttrycker vi vårt värde, vi står upp för oss själva och vi ber om det vi vill ha. Det är hur vi talar till oss själva som därmed avgör vårt själv-värde och hur vi tillgodoser våra behov. De tankar vi matar oss själva med blir våra känslor och vår sanning- något som jag själv blev påmind om i fredags när jag var på Janesh Vaidya´s föreläsning Live as you Dream. Såklart kunde den inte infallit mer lämpligt i tid och vi behöver alla en påminnelse ibland om att tala kärleksfullt till oss själva. Vill du lära dig mer om hur våra tankar skapar våra känslor, emotioner och våra liv kan jag varmt rekommendera hans bok Ayurveda för ditt sinne.

Hitta ditt stabila flöde

Oxen är materiell stabilitet och värdesättning. Skorpionen är flöde och emotioner. Genom att låta styrkorna från dessa respektive motpoler mötas kan vi nå ett stabilt flöde. Men först behöver vi såklart upptäcka och erkänna hur deras skuggsidor visar sig i var och en av oss. Det är skuggsidorna som är intressanta, det är genom dem vi transformeras och låter egot dö. Ur askan föder du sedan den nya versionen av dig själv.

Ett sätt att låta de två mötas är på yogamattan. Själv tycker jag att asanas är ett konkret sätt att arbeta ut och fram det som behöver komma upp till vattenytan. Därur kan även både meditation och reflektion följa. Lämpliga positioner just nu kan vara ett lugnt flöde av jordande och höftöppnande positioner. Till exempel Utthita Tadasana (Uppsträckt Bergsposition), Padanghustasana (Stående framåtfällning), och Krigarpositionerna. Sittande positioner som kan vara lämpliga nu är Janu Shirsasana / Halv fjäril eller Balasana /Bredbent barnet. Dessa kommer även få dimman att kännas lättare och kaoset mildare.

Vill du ha personlig vägledning mot balans, yoga och affirmationer skapade just för dig, kontakta mig för privata konsultationer på magdalena@bymagie.com.Reflektionen

Låter du din envishet blockera din expansion? Hur talar du till dig själv? Vad anser du är ditt värde? Uppfyller du dina behov? Se till senaste tidens händelser, dina reaktioner och agerande för att söka svaren. Hur vill du agera? Hur vill du känna? Hur vill du vara? Varför är det inte så? Är det så att du inte talar kärleksfullt till dig själv? Vågar du säga till dig själv vilka som är dina verkliga behov och ditt värde?

Meditationen

I mitt arbete jobbar jag dagligen med affirmationer, både till mina kunder och i min egna practice. Stärkande affirmationer och mantran skapar fokus och förändring i beteende, upplevelse och känslor. Helt enkelt för att affirmationer är positiva ord som vi matar tanke-matsmältningen med. Genom de goda, stärkande tankarna förändrar vi hur vi talar till oss själva och hur vi uttrycker vårt värde i världen. Idag får du med dig en affirmation att upprepa i din meditation dagligen. Använd den så länge du behöver eller minst två veckor.

Jag är öppen för att kärleksfullt möta mig själv.

Nästa energiprognos kommer med Skorpionens nymånen den 7 november. För att ta del av den och kommande energiprognoser, fyll i formuläret nedan.

Nästa nymåne-cirkel har temat “Tid för ett nytt uppvaknande.” och är söndag 4/11 kl.18-20 på Yoga Mamas i Växjö. Boka din plats till magdalena@bymagie.com

I kärlek och tacksamhet,

Ometeotl

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí