Fullmåne Tvillingen December 2017

Fullmånen och dagarna runt om är en kraftfull tid att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått sedan nymånen och vårt invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen och vilka energier hon håller varje mån-ad? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret:

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya och således främja vår ständiga självutveckling. Jag samarbetar med Föreningen OM Livet och delar Kvinnocirklar varje fullmåne, se Kalendern för kommande tillfälle. 

Fullmånen 3/12 2018 lyser i Tvillingens tecken. Samtidigt börjar Tvillingens styrande planet Merkurius sin bana bakåt. Tvillingen är tecknet för och av kommunikation, med Merkurius i spetsen. Att han går bakåt kan ge en känsla av seghet, att saker stannar upp och pausar lite i utvecklingen. Saker kan också bokstavligt stanna upp- all typ av transport och annan kommunikation blir alltid påverkad på något sätt när Merkurius går bakåt. Nu i snö- och juletider kan det vara extra viktigt att komma ihåg att andas, bara observera scenariot och låta saker ha sin gång. Varför? Merkurius ger oss alltid en möjlighet att pausa och reflektera, utvärdera, när han går bakåt. Det finns viktiga lärdomar att hämta när vi är observanta och lyhörda. Just kommunikationen med "Den Andre" kan komma att bli påverkad. För att främja god kommunikation och för att förbättra din förståelse för dig själv och omvärlden, stanna öppen och lyssna. Låt svaret vila innan det kommer ut. Även större förflyttningar/resor kan se stora påverkningar av Merkurius bakåtbana i Skytten.

source Z2Z 

source Z2Z 

Tvillingen är ett tecken i ständig rörelse och i jakt på nya vägar att kommunicera och resa (genom världar). Om fullmånen vanligtvis får dig sömnlös, var extra vaksam nu! Det är lätt att fastna i böckernas eller filmens värld, eller att sitta och stirra på skärmen, skrolla genom forum och flöden utan att egentligen få något gjort. Nu om någonsin är en bra tid att STÄNGA AV apparaterna och ta några dagars paus från digital kommunikation och strålning för att istället jorda kroppen. När vi medvetet stänger av för att istället vända oss till den inre kommunikationen håller vi oss jordade, balanserade och tar med oss ett mognare sätt att kommunicera med omvärlden tillbaka. Detta eftersom vi nu hör vår inre guide högt och tydligt; vi vet vilken som är vår dans och hur vi dansar den och hur andra gör sin dans blir bara vackert.

Saker du kan göra istället för att hänga på Internet den här helgen:

- Ta ett varmt bad med doftande oljor.

- Sitt/Ligg i månens sken och meditera. Reflektera över den gångna månaden och var du är på väg.

- Gå en promenad i månens ljus och andas in den krispiga vinterluften djupt ner i kroppen.

- Ät varm och jordande mat tillsammans med familjen, testa tex den här härliga Pumpasoppan med kokos

- Meditera i grupp tillsammans med dina vänner, tex i en traditionell cirkel.

On that note, nu stänger jag av för helgen och på söndag 3/12 välkomnar jag systrarna till årets sista Kvinnocirkel. Se vårens datum i kalendern!

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin