Fullmåne Oxen November 2017

Fullmånen och dagarna runt om är en kraftfull tid att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått sedan nymånen och vårt invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen och vilka energier hon håller varje mån-ad? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret:

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya och således främja vår ständiga självutveckling. Jag samarbetar med Föreningen OM Livet och delar Kvinnocirklar varje fullmåne, se Kalendern för kommande tillfälle. 

IMG_5024.JPG

Fullmånen den 4e november 2017 går i Oxens tecken (inte Mullvaden som bilden kanske antyder). Men när jag valde bild för månade drogs jag till den lilla mullvad som stack upp nosen på vår tomt i somras. Varför? Mullvaden är i allra högsta grad ett jord-djur som bearbetar jorden och flödande tar sig fram i ett annars ganska rigid element. Oxen är ett envist jord-tecken som lär oss att nära och ta hand om det vi håller kärt; saker, människor, vår fysiska kropp. Tecknet påminner oss att det materiella världsliga är viktigt för att vi som jordevarelser ska må bra, så som närande mat, fysisk närhet, pengar och boende. I det materiella finner Oxen trygghet. Å andra sidan kan Oxen också därför lätt fastna i illusionen av beroendet av dessa materiella ting och det kan leda till att man håller fast vid saker, människor, situationer, trosuppfattningar och idéer....

För att balansera Oxens fasthet vänder vi oss mot tecknet på andra sidan zodiaken, där Solen nu befinner sig; Skorpionen och dess vatten element. Med energierna från vattnet kan vi (likt mullvaden) flödande och flexibelt ta oss fram genom de jordliga ting vi omger oss med och befinner oss i (kroppen!). Det är därför en fin helg att skapa rörelse i energierna så som att röra kroppen ute i naturen, skapa en läcker måltid av ren och näringsrik mat, rensa ut garderoben (varför inte byta med varandra?) och öva på att släppa taget om något du känner har suttit med dig länge men som gnager och kanske inte längre tjänar sitt syfte. 

Det är en intressant tid nu när Fullmånen startar månaderna. Månen flödar alltid i sitt rörelseschema medan månaderna är fasta....Därför sätter fullmånen på något vis tonen inför kommande månad och november går därför i dessa energier från Oxen. Vi kan balansera dansen och stärkas av att låta saker komma till oss, att våga släppa taget om andra saker/situationer/relationer och att ständigt vara närvarande i behovet av flöde för att alla energi ska må bra och näras. 

Hur ger du dig själv näring och kärlek? Hu ger du dina relationer näring och kärlek? Glöden som tändes i förra fullmånen, elden som började brinna i dig, nu är det dags att ge den kärlek så att dina projekt kan fortsätta stadigt framåt. Hur? Kom tillbaka till det som ger dig njutning...minns vad det är som får hjärtat varmt och sinnet lugnt, hur du kommer in i njutningen till fullo. Och gör just det.

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin