Fullmåne Oktober 2017

Fullmånen belyser vårt mörker, vårt feminina och skuggsidorna vi kanske inte vanligen ser.  Det är en tid för att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått genom nymåne-veckornas invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret:

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya. Varje fullmåne erbjuder jag tillsammans med Föreningen OM Livet Kvinnocirklar, läs mer här. 

När vi nu kliver in i oktober lyser fullmånen i Vädurens tecken och solen har gått in i Vågen. Det är dags för oss att låta saker falla på plats och smälta allt som kommit upp, styrts upp, rörts upp de senaste månaderna. Om vi tillåter oss att vara närvarande i och låta var sak ha sin tid så räcker det att luta sig tillbaka och se hur allt utvecklas. För att vi också ska kunna utvecklas i takt med det vi skapar och manifesterar runt oss gäller det att hitta balansen mellan relationen till sig själv och den med andra. I min egen vila och stillhet kan jag nå min expansion. Men genom att nära mina relationer, släppa taget om de som behöver gå vidare och förändra vissa konstellationer når jag också en expansion. Vi kan nå en annan typ av djuphet som är viktig nu för att manifestera den där gemenskapen (communityn) vi drömmer om.

Temat kring att flytta runt energier, göra sig av med gamla saker, förändra sin miljö osv som varit med oss sedan i somras är fortfarande påtaglig. Men nu kanske det också börjar handla mer om människorna och relationerna i våra liv. Var behöver det flöda mer? Vilka relationer hindrar mig i min utveckling, eller kanske rent av får mig att må dåligt? Var vill jag bjuda in nya? Vi tränas ständigt i att släppa taget om det som dött eller som vi vuxit ur. Är vi medvetna om var, vad, när och hur något behöver förändras eller släppas helt skapar vi också en medveten plats för det nya att ta sin form och början. Ge-få, Släppa taget-släppa in, rörelse-stillhet, alla dessa sidor visar Vågen oss och Fullmånen låter oss se var obalanserna kan finnas. Därifrån kan vi arbeta mot balansen där emellan....

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin