Fullmåne 6 September 2017

Fullmånen belyser vårt mörker, vårt feminina och skuggsidorna vi kanske inte vanligen ser.  Det är en tid för att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått genom nymåne-veckornas invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan!

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya. I min tradition, La Danza de la Luna Mexica, är vi bärare av fredspipan Obsidiana och samlas i cirkeln varje fullmåne för att dela den heliga pipan, lyssna till hennes och tobakens budskap och för att be tillsammans.

Varje fullmåne hela hösten guidar jag Kvinnocirklar i Föreningen OM Livets regi. Läs mer här

När månen nu tar oss genom Fiskens tecken når vi en mötespunkt mellan elementen Eter (fisken) och Jord (jungfrun). Zodiakens sista tecken tar oss gärna med ut i drömmarna, i visionerna och ut i spacet. Det är en bra dag att meditera på och att visionera sin framtid. För att också nå dessa behöver vi skapa något fysiskt, dvs. använda oss av jordens element.

Vi har en möjlighet att släppa taget nu för att nå balansen i drömmandet och görandet. Vi släpper taget om de funderingar som haft oss fast senaste dagar och veckor och som låtit tankarna mest gå i cirklar. Nu möter vi handlingsplanen i vår meditation. Fullmånen lyser upp saker vi kanske inte sett tidigare och vi får fler perspektiv. Skriv ner dessa. Gör en plan. Kommunikationsplaneten Merkurius går direkt idag, så möjligheten till release är stor och vi kommer få en rejäl knuff framåt om vi är beredda att släppa gamla tankar och mönster. 

För mer om hur energierna påverkar oss och dig, följ med oss i cirkeln varje fullmåne!

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin