Fullmåne augusti 2017

Fullmånen belyser vårt mörker, vårt feminina och skuggsidorna vi kanske inte vanligen ser.  Det är en tid för att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått genom nymåne-veckornas invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan!

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya. I min tradition, La Danza de la Luna Mexica, är vi bärare av fredspipan Obsidiana och samlas i cirkeln varje fullmåne för att dela den heliga pipan, lyssna till hennes och tobakens budskap och för att be tillsammans.

source instagram

source instagram

Fullmånen i augusti 2017 sker i Vattumannens tecken. Solen är fortfarande på sin bana genom Lejonet och de bägge utgör ett kraftfullt energifönster. Fullmånen är också en delvis månförmörkelse och starten av förmörkelse-säsongen som kommer med stora förändringar, globalt som på det personliga planet. Fullmånen i augusti 2017 påminner oss om att vi är på väg in i den nya tidsåldern, vi är på väg att skapa gemenskap igen på jorden. Väljer vi att tona in på och bli guidade av gammelmor månes energi kan vi balansera elden och drivet av att visa upp Jaget som Solen kommer med. Vi har sedan nymånen arbetat med frigörelsen och nu under fullmånens sken kan den till fullo komma. Nu är vi redo att släppa taget och frigöra oss från det som hämmar oss från att vara vår egen lärare- och våga visa vårt innersta Jag för de runt oss. Välkommen fram, dear one.

Energiprognos för hela mån-aden kan du se i den här videon:

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin