Fullmåne 18 Augusti 2016 Vattumannen

Fullmånen belyser vårt mörker, vårt feminina och skuggsidorna vi kanske inte vanligen ser.  Det är en tid för att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått genom nymåne-veckornas invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan!

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya. I min tradition, La Danza de la Luna Mexica, är vi bärare av fredspipan Obsidiana och samlas i cirkeln varje fullmåne för att dela den heliga pipan, lyssna till hennes och tobakens budskap och för att be tillsammans.

Med Vattumannens fullmåne Augusti 18, 2016 viner förändringarnas vindar. Men det är mer än så med två eclipser på rad och en del planetära konstellationer som nu börjar flytta på sig. Tycker du att trycket varit högt senaste månaderna så kommer nu saker börja lätta, luckras upp och ta ny form. Tillåter vi oss att vara lyhörda till vad i vårt beteende eller sätt som inte längre fungerar blir förändringarna lättare att förstå och se. Eclipser låter oss se dessa sidor; skuggsidorna som nu blir än mer belysta i fullmånens ljus. Se dig själv i ögonen, möt din skygga och överlämna dig sedan helt i Universums armar. Lita till att du alltid blir guidad. Släpp kontroller och kravillusioner- lita på att hjärtat vet vägen och Universum lyser upp den.

Ta med dig lekfullheten som skapades från Lejonets nymåne och sol och låt ditt kreativa uttryck alltid vara i hjärtat- vara DU. Det enda vi kan göra nu är att dansa våra uttryck och överlämna oss till den Gudomliga planen…

Be the observer, rather than the doer.

Trust the Divine Plan. Let the heart be your guide.

Surrender. 

Ometeotl, 

Magdalena Etzalizin

Name *
Name