Fullmåne i Skorpionen & Beltane 30/4 2018 Energiprognos

Skorpionen håller visdomen av död och återuppståndelse. Död som i förgörandet av Egot (sinnet som håller sina klor runt de sovande människorna). I en resa genom Skorpionens tecken dras vi alltid ned i ett dyk mot det mörka djupa vattnet av smärta och karmiska sår för att kunna återuppstå som Fågel Fenix, starkare och visare än någonsin. Hur djupt dyket är beror såklart på vilken planet som tar oss med på resan, hur ens egen astrologikarta ser ut, var man är i livet osv. 

Just den här fullmånen infaller vid firandet av den keltiska och traditionella högtiden Beltane, dvs Bel-Fire Ljusguden. Vi står i porten till verklig värme och grönska, redo att ta emot ljuset. Redo att ta emot kärleksstrålarna för att skapa och blomma ut, likt Moder Jord som njuter av Fader Sols strålar och äppelblommorna spricker plötsligt ut i ren extas! För vi är alla replikor av Moder Jord, skapelserna ur kärleken mellan Moder Jord och Fader Sol. Vi ser till deras visdom och lär oss från deras väg att gå. Så när vi nu står här i porten till våren behöver vi tömma det sista vinterskräpet och förgöra Egots sinneskontroll i den heliga eld som brinner över Beltane-Valborg-Majfirandet.

Egot behöver förgöras för att den högsta, innerligaste Sanningen ska kunna födas och få ta plats och form. Under vårstädningen har vi anat denna nya förändring, och om vi inte har velat kännas vid den så kommer den göra sig påmind nu. Är du på din sanna väg? Det är dags att ta sig till nästa etapp, step it up a notch, vi är redo nu. Livet ser till att bjuda på, kanske till synes, kaosartade situationer som får dig att släppa taget och våga in i nästa steg. Lita till Universums guidning och att plats alltid skapas för att något större ska ta form. Det kanske kan vara svårt att se direkt vad det är som ska få ta plats när man håller fast vid det gamla. Men när vi gör vårt arbete genom död och återuppståndelse- resan ner i det mörka vattnet, andas, möter rädslor, och sedan starkt simmar upp igen- DÅ växer Fenix fram ur askan och vägen blir plötsligt tydligare än någonsin förut. 

source pexels Peacock/Phoenix

source pexels Peacock/Phoenix

I och med patriarkatets 5000-åriga styre har våra traditionella riter (av passager) och ceremonier blivit hånade och utplånade. Därmed hånas också den Sanning som den feminina kraften kommer med. Sanningen som Skorpionen vill nå och som endast nås när vi gör den djupa resan in i oss själva. Vi kan välja att alltid vara redo, att ständigt vara förberedda och fördjupa förståelsen av det här arbetet genom att regelbundet utföra och delta i traditionella, shamanska healing resor så som Sweat Lodge, Ayahuasca, Moon/Sun Dance, Pipe Ceremony och trumresor. Därmed återtar vi också den feminina kraften, rätten till våra rötter och rätten till traditionella riter och ceremonier. Därmed vågar vi möta den gudomliga feminina kraften och vår egen Sanning. 

Om vi inte har möjlighet att möta Sanningen i lodgen den här helgen, hur gör vi då? 

Andas.

Utför en längre Pranayama-meditation och låt det fulla yogiska andetaget vara ständigt närvarande dessa dagar (och helst hela tiden). Detta är också en tid för många att samlas och hylla Kärleken och Ljusets närvaro genom att tända en eld, laga mat tillsammans, sjung sånger och umgås med nära och kära. Var närvarande i den celebrationen, var närvarande i hyllningen och tacksamheten till Moder Jord och Fader Sol. Sjung de sånger som är äkta, djupa och förankrade i kärleken till naturen, det gudomliga feminina och Sanningen. Förgör Egot i den heliga elden.

Casa OM community celebration

Casa OM community celebration

Föreningen OM Livet hedrar de traditionella högtiderna och samlas även på Beltane/Fullmånen. Hör av dig till mig om du vill delta magdalena@bymagie.com

 

 

 

Så, välkomna de förändringar och utmaningar Universum kastar åt dig nu, hur smärtsamma de än tycks vara. Skorpionens svans bränner dig endast så mycket som du tillåter och behöver, innan du släpper taget om Egot och ger dig hän åt det Gudomliga. Det är dags nu. För den nya Sanningen att ta form. Så att vi åter kan leva i harmoni med livets cykler. Död och återuppståndelse.

Ometeotl, 
Magdalena Chandrakaí

Vill du ta del av energiprognoser för varje ny-och fullmåne? Prenumerera på nymånebrevet genom att fylla i formuläret nedan.

Vill du ha guidning och vägledning i din personliga utveckling och andliga resa? Läs mer om livscoaching och Curanderismo här. Hör av dig med bokning och funderingar till magdalena@bymagie.com

För kommande cirklar och ceremonier, se Calendar.