Fullmåne Vågen 31/3-2018

Energiprognos för Fullmånen i Vågen 31/3 2018

Månen styr som vi vet vattnet på planeten jorden och påverkar därmed vår emotionella kropp, som är styrd just av vattenelementet. Fullmånen intensifierar emotionerna och det som pågår i oss just nu. Ett tydligt exempel kan vara att det sätts in extra säkerhetsvakter på krogen över en fullmåne-helg eftersom antalet slagsmål alltid ökar. Kombinationen av att fler söker sig ut under månen, dess starka energi och påverkan på den emotionella kroppen blandat med alkohol i kroppen (som ökar aggressiviteten) skapar fler slagsmål och konflikter. Så var försiktig om du ger dig ut!

Vårens inledande fullmåne handlar dessutom om relationerna vi har till oss själva och andra och står i kontrast till vädurens (solens) "me, myself and I" -attityd.

source pexels

source pexels

Fullmånen i Vågen belyser nu skuggsidorna av solens vädur-arketyp. Eftersom dess energi är just "me myself and I"-attityden kör väduren lätt på i sitt egna race. Med ensam är stark-anda är det lätt hänt att köra över och att se andra och olika relationer som ett hinder på vägen i att nå det man vill åstadkomma eller i uppvisande av egot och ens skapelser. Vågen vill få oss att tänka annorlunda och att se motsatsen, nämligen hur relationerna och samarbeten kan göra oss starka, nå fler och växa i våra unika varelser och i vår gemenskap. När vi når mognaden kan vi nå förståelsen av Vågens visdom. För det krävs att vi omfamnar lärdomar från fullmånens feminina kraft och reflekterar över vårt beteende och rutinmässiga handlande.

Andra sidan av myntet bör också nämnas, även om de personer kanske är förhållandevis färre just under vädur-solens inflytande. Dvs de som snarare har vågens energi förstärkt genom viljan och önskan att vara i relation så mycket att de glömmer sig själva och sitt eget skapande. Här kan vi lära oss från vädurens egocentriskhet och hämta kraft från manipura/solar plexus chakrat för att påminna oss själva om att arbetet börjar inifrån oss själva. Min förädling och mitt skapande lockar till sig inte bara en förfinad värld runt om men också de rätta relationerna som jag vill leva i.

Fullmånehelgen ger oss tillfälle att vara i och se partnerskap, relationer med vänner och familj på kanske delvis intensiva vis. Så, vad är det vi verkligen vill? Var vill vi vara och med vilka? Kan vi överkomma egensinnigheten/egots strävan att vara ensam på toppen och istället njuta av varandras sällskap, olikheter och unika styrkor för att nå högre?

Vill du ta del av energiprognoser för varje ny-och fullmåne? Sign up på nymånebrevet nedan.

Vill du ha guidning och vägledning i din personliga utveckling och andliga resa? Läs mer om livscoaching och Curanderismo här. Hör av dig med bokning och funderingar till magdalena@bymagie.com

I Kärlek och Tacksamhet, 

Ometeotl

Magdalena Chandrakaí