Gudomlig Graviditet: Blessing Way Ceremoni

Vad är en Blessing Way ceremoni? Kan vi säga att det är den traditionella ceremoni som ligger till grunden för dagens Baby Showers?

Eftersom en baby shower handlar om att välkomna babyn så ja, det tycker jag vi kan säga. Tyvärr har vårt konsumtionssamhälle totalt glömt bort den välkomnande aspekten och istället har denna samling blivit ett tillfälle för fest med ohälsosam mat/fika/dryck och mängder av prylar. Till babyn. De baby showers jag varit på har mamman mest känts överväldigad och ärligt talat, i det stadiet av graviditeten (ca från v.37) är det sista man vill ha fler prylar. Allt känns ju så mycket ändå! Och i min erfarenhet är det man allra helst vill ha stödet från sina systrar, oavsett om man är förstagångs- eller flergångsföderska.

I en Blessing Way Ceremoni är det just det vi gör. Den blivande mammans närmaste kvinnor (systrar, vänner, familjemedlemmar etc.) samlas i en cirkelceremoni för att hedra Gudinnan som bär på barnet; för att stötta henne i hennes transformativa resa; och för att välkomna den nya gudomliga varelsen.

vi lyckades inte få till någon bra bild på oss alla :)

vi lyckades inte få till någon bra bild på oss alla :)

Ursprungligen sägs Blessing Way ceremonin komma från Navajo-folket i Amerika. Men liknande ceremonier finns hos de flesta urfolk över hela världen. De ceremonier jag och mina systrar delar och skapar är på inget sätt något återskapande av Navajo-blessing way:en utan vi använder oss av det vi lärt oss från våra traditioner (Mexica), lärare och utövande av ceremonier. Essensen är densamma. Och även om du mer än gärna får kontakta mig för att dela och guida en Blessing Way ceremoni är det också enkelt och fint att göra själva.

Här kommer lite tips för att göra en kärleksfull och stärkande Blessing Way för mamma och bebis.

Samla systrarna runt v.37-38

Be gärna din närmsta vän styra upp tillställningen eftersom det kan bli alldeles för mycket att göra det själv vid den här tiden i graviditeten. Du ska bara vila och bli omhändertagen som den Gudinna du är!

Tänd rökelse av lavendel eller salvia. Eller ha oljor i aromalampan för en avslappnande atmosfär.

Sitt i cirkel och låt alla dela sina lyckönskningar, råd och stöttande ord inför förlossning och Moderskapet.

Sjung gärna stärkande sånger och mantran tillsammans.

Skapa ett kollage/bild/liknande med stärkande ord och bilder som den nya mamman kan använda i sin visualisering och under förlossningen.

Avsluta med ört-thé och matigt fika.

(Som såklart anordnas av systrarna).

Intentionen är att Mor ska känna sig stärkt, utvilad, omhändertagen och full av Goddess Power!

 

Hur skulle du vilja att din Blessing Way såg ut? Du får gärna berätta i kommentarerna nedan <3

Vill du att jag guidar en ceremoni? Ta kontakt på magdalena@bymagie.com så pratar vi mer. Vi har också möjlighet att prata om the rite of passage (in i Modesrkapet) under Medveten Gravidyoga-kurserna och i Personlig Yoga för Graviditeten. Se kommande kurser i Växjö i Kalendern.

I kärlek och tacksamhet,

Magdalena Chandrakaí