Gudomlig Graviditet: Sammanfattning

Sett ur mina ögon är en gravid kvinna Gudinnan som ger fysisk form till den gudomliga kraften, till det gudomliga skapandet. Båda mina traditioner, Yoga & Curanderismo beskriver, bemöter och hedrar kvinnan som Gudinna under hennes graviditet. Kvinnan förkroppsligar Shamanen –dvs budbäraren eller farkosten för Source/Källan/Kraften/Det Gudomliga att resa genom hennes kropp hit till jorden, och dessutom ta fysisk form. Det är för mig helt magiskt och jag anser därför Graviditeten vara Gudomlig.

Jag älskar hedrandet av Gudinnan under hennes graviditet. Hedrandet av Det Gudomliga Feminina genom njutning, näring och vila. Tyvärr har det tappats bort i vårt västerländska samhälle och både graviditet, barnafödsel och postpartum blir till triviala händelser som sker lite i periferin. Det är så normaliserat att kvinnor fortsätter att arbeta till precis innan födseln med resultatet att de inte bara är mentalt och fysiskt utmattade men inte heller redo, förberedda eller starka nog att möta Transformationen in i Moderskapet. Jag ser det. Jag känner det. Jag tycker det är sorgligt. Jag önskar att varje gravid kvinna känner sig som den gudinna hon är och att hon blir bemött så av alla runt henne.

Det är mitt syfte med den här artikelserien om gudomlig graviditet att skapa en plats och en möjlighet att bjuda in det synsättet och bemötandet i sitt liv. I mitt arbete med gravida kvinnor, både privata vägledningar och i gravidyoga-kurserna, är det gudinnorna jag möter. Och jag vill alltid ge henne det där lilla extra- det kan innebära ljuvliga doftoljor i yogasalen eller att lyssna till var och ens funderingar, frågor, samtal…. Jag vill erbjuda den platsen till Gudinnan. Hos mig och hos Yoga Mamas finns både utrymmet och tiden. Hit är Gudinnorna välkomna att bara vara och att formas och utvecklas åt det håll de är på väg. Vi finns här för dig och för varandra.

Det är min önskan att den här artikelserien kan vara ett komplement till ens gravidyogaklass och till den unika självutvecklingsresa man gör som gravid. Jag har valt att gå djupare i några av de områden jag själv mött och även möter regelbundet hos mina klienter så som Yoga för Andning, Yogaflöde under graviditeten och Meditation med ljud. Ljud och utandningen är något jag lägger stor fokus på i Gravidyogan och i synnerhet Förlossningsförberedande yoga eftersom det är ett så kraftfullt sätt att både slappna av och hitta sin inre styrka.

Andra intressanta ämnen att berätta om från ett holistiskt och traditionellt perspektiv är Maten under graviditeten, Ayruvediska tips för gravida, och Naturlig förlossning & Naturlig Smärtlindring. Vi är alla unika och olika och allt är såklart bara riktlinjer utifrån mitt perspektiv. För att få individuell rådgivning och tips, kontakta mig gärna för en privat gravidyoga och/eller samtal.

Här hittar du alla artiklar.

 

Är det något du tycker jag glömt? Hör gärna av dig på mail eller via kommentarerna nedan. Samtalet fortsätter alltid, både här på bloggen och i yogaklassen. Har du läst hela serien? Berätta gärna på vilket sätt artiklarna stöttar dig under din graviditet!

Jag ser fram emot att höra från dig, och mötas i Den Gudomliga Feminina kraften.

Snart börjar en ny serie i att stärka kvinnans röst.

Nordiska Gudinnefestivalen 2016, med bebis i magen. 

Nordiska Gudinnefestivalen 2016, med bebis i magen. 

Ta hand om dig

I Kärlek och Tacksamhet,

Ometeotl

Magdalena Chandrakaí