Kladdkaka & Grädde (Vegan) Recept

Jag har många olika recept på kladdkaka/chokladtårta, alla veganska. Här delar jag ett av dem, hoppas du själv kan experimentera fram din favoritversion! Just det, jag använder ju aldrig vitt socker i min bakning, vad tycker du om kokossockret i det här receptet?

Vegan kladdkaka med färska jordgubbar

Vegan kladdkaka med färska jordgubbar

Vegan Kladdkaka

150 g vegansmör eller kokosolja (smält)

1.5 dl kokossocker

1 dl kakao

1-2 tsk vaniljpulver

2 dl sojagrädde

2 dl mjöl (blanda gärna kokos med t.ex. havre)

½ tsk bikarbonat

1 klyfta citronjuice

riven kokos

Vispa grädde och kokossocker lätt. Blanda i smält kokosolja och övriga ingredienser. Häll smeten i kokos-bröad form med löstagbar kant. Grädda i ugnen på 150-175 grader i 10-20 min (beror på din ugn). Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ i kyl. Serveras kall med

Vegangrädde

Mixa blötlagda och avrunna cashew och mandlar tills de börjar bli krämiga och späd försiktigt med vatten till önskad konsistens. Blanda i ½ tsk äkta vanilj och låt stå några minuter i kylen innan servering. Det är också gott att söta grädden med ett moget päron!

Vegangrädde gjord på nötter/frön och frukt passar till kladdkakan likväl som pannkakor och fruktsallad. Krämen är full med nyttiga proteiner och fetter från nötterna/fröerna som mättar snabbt, därför behövs bara små mängder.

Kärlek och Matglädje,

Magdalena Chandrakaí