Min 2-åring sover inte under fullmåne!

För en tid sedan skrev en väninna till mig att hon uppmärksammat att hennes två-åriga dotter har svårt att sova när det är fullmåne. Det är klart påfrestande att försöka söva i flera timmar och hon undrade om det finns något hon kan göra. 

Fullmåne-perioden (dagen innan, under och efter) innebär ett tidfönster av stark energi som vi alla blir påverkade av på olika sätt, oavsett om man tror sig märka av det eller inte. Tex styr Gammelmor Måne vattnets rörelse och det är ju vida känt att människokroppen består av en del vätska... 

Det som de flesta märker av är nog just att man har lite svårt att sova. Tipsen jag gav henne lämpar sig för både små och stora människor, så prova gärna. Och dela med dig till någon du tror skulle hjälpas av dem! Läs mitt svar nedan: 

Småländsk Solnedgång i September

Småländsk Solnedgång i September

Ja visst finns det saker du kan testa!

* Förutsatt att hon inte är allergisk kan du tex ge henne kamomill-te på kvällen (och om hon vaknar). Använd hela örten snarare än pås-te men gör en svagare dos (för vuxen beräknar jag ca 2 msk till 0.7-1l vtn) och låt svalna nästan ner till rumstemperatur (under lock!).

* En annan gammal favorit för att lugna och främja sömn är varm mjölk med kardemumma. Vilken mjölk som helst går bra, huvudsaken är att den är varm, lätt skummad och har sjudit med en aning kardemumma. Ayurveda framhåller denna medicin för att lugna kropp och sinne innan läggdags. 

* Just fullmåne tider kan vara knepiga eftersom energierna är så starka och många (framförallt kvinnor och barn) påverkas av dessa individuellt. Barn är väldigt intuitiva och det kan vara så att budskap kommer till henne genom drömmarna så du kan också be henne berätta om sina drömmar och kanske titta på månen tillsammans- då kan hon också be månen om att få sova.

* Låt henne få lyssna till din andning när du försöker få henne att somna om. Det finns en yogisk teknik som frammanar samma andning som den vid sömn (Ujjayi Pranayama). Du andas in genom näsan och ut genom näsan, lååånga och långsamma andetag och försöker skapa ett lätt susande/väsande havsljud genom att vila tungspetsen mot gommen, bakom de främre tänderna, och slappna av i käken. Är det ovant kan du varva med att andas ut genom munnen- så långsamt och länge som möjligt.

Tack för att ni hör av er med frågor! Det ger mig möjlighet att hjälpa fler när jag vet vad ni funderar på så fortsätt höra av er och dela artiklarna! Testa tipsen och kommentera här under, kanske har du egna förslag?

Lycka till med Månsömnen! 

Omteotl,

Magdalena Etzalitzin

För att förstå vilka verktyg just du behöver i din resa, boka en privat healing- och samtals session med Magdalena. Lär dig mer om månen genom att prenumerera på Nymåne-brevet helt gratis!