Hur skapar jag en yoga practice i sommar?

Som jag nämnt tidigare är många yogalärare på festivaler och retreats runt om i landet i sommartider. Det innebär oftast att det vanliga schemat är lite oregelbundet eller har en paus helt. Jag ser det här som ett utmärkt tillfälle att ta in yogan i vardagen och ta ett steg närmre mot att guida mig själv i min practice. Här följer några av de saker jag själv gör för att ha Yogan med mig vardagen utanför mattan men också skapa rutiner på mattan och i min practice.

Huseby Slott, Grimslöv, Växjö  

Huseby Slott, Grimslöv, Växjö  

Walking Meditation görs ute i naturen och lämpar sig oavsett väderlek. Använd alla sinnen. Observera. Känn. Dofta på omgivningen. Gå barfota och i tystnad. Stanna upp där du behöver. Börja i trädgården eller närliggande park/skogsdunge. Ta sedan med dig sättet att uppleva promenaden på till längre sträckor och utflykter.

Bli inspirerad av yoga-videos en regnig dag. Sök nytt på youtube eller kolla in de lärare du redan känner och följer, de flesta har material tillgängligt. Här är en video när jag gör den version av Mån-hälsningen som vi brukar göra i mina Yoga By Magie-klasser och ibland i Womb Yoga. Flödet passar ALLA inklusive gravida eller menstruerande.

 

Fundera över vilka asanas, meditationer, pranayamas du tyckte bäst om från de klasser du nyligen deltog i. Försök skriva ner de positioner (asanas), meditations- och/eller andningstekniker (pranayamas) för att sedan guida dig själv. Google finns alltid om du inte minns namnet eller tekniken helt. 10 minuter om dagen är en fin rutin att ge sig själv.

Lyssna till guidad yoga på audio-inspelningar. Ladda ner ett mjukt flöde för att sträcka ut kroppen här. Är du mer sugen på Yoga Nidra kan du hitta guidade sådana meditationer på den här länken. (engelska).

Gå på festival! För att få ännu mer inspiration och yoga-kärlek i kroppen att ta med sig hem till mattan.

Vad brukar du göra för att skapa rutin på och utanför mattan? Kommentera nedan!

Ometeotl

Magdalena Etzalitzin