Vad är Matmedicin?

Att laga mat, baka och skapa i köket är en av mina viktigaste meditationer i vardagen. Här är jag närvarande i alla mina sinnen; jag doftar på råvaror och kryddor, smakar på blandningar, lyssnar till grytor med både öron och intuition och känner skapelsen ta form i mina händer medan jag observerar utvecklingen. Jag njuter till fullo av skapandets NU. Att skapa något som är vackert för både Moder Jord och kroppen jag bor i är essensen av min Medicinska matlagning, att all skapelse helar och stärker. Jag som kreatör ger ständigt mina skapelser och verk olika form: mat, yoga asana, sång, musik… Men essensen är alltid densamma: att ge och dela till Moder Jord tolkningar av hennes gåvor som finns runt om oss, för att njuta och hela. För mig är det Matmedicin.

Det behöver inte vara svårare än så. Ändå, kanske inte alltid så enkelt. Självklart finns det också generella riktlinjer att gå efter som tex

Ekologisk, närproducerade råvaror

Sträva efter att använda alla sex smaker: surt, sött, salt, bittert, sammandragande, skarpt

Lär känna råvarornas egenskaper och din kropps egenskaper och behov. 

Mina recept (eller snarare riktlinjer) strävar efter att vara ett stöd i den läroprocessen. Få inspiration här eller av några recept nedan: