Vårdagjämningen / Spring Equinox

När solen nu glöder är det en utmaning att inte elda på för mycket. Vi kan ana påskliljorna och snödropparna under höstlöv och ris och det är lätt hänt att man vill räfsa bort allt det gamla direkt för att ge dem plats. Men det är också viktigt att låta var sak ha sin tid, att ha tillit till vårens vaknande och att allt växer fram bara genom att vara och att njuta.  

Jag tror det är en viktig påminnelse att ge till sig själv just nu- att våga vila och att våga njuta. Njuta av solen, nyvakenheten och av varandra. Eldar vi på för mycket är utbrändheten snabbt där och påminner oss om att en balans måste finnas i alla årstider, i alla väder och element.  

Daggkåpa / Lady´s mantle

Daggkåpa / Lady´s mantle

Det är så lätt hänt att vilja göra en massa på en gång nu när solen, ljuset och energin är tillbaka. Men vilar vi inte kan inte heller elden jordas och tas tillvara på bästa sätt. Och så kan vår-depression uppstå, när elden bränt ut lågan.  

Många av oss blir påminda av livet självt att ta en paus. Det kan ske genom dramatiska händelser så som allvarligare besök till sjukhuset där det kanske ges utrymme för reflektion. Det kan också visa sig genom mindre turbulenta situationer, beroende på hur väl man tar hand om sig och gör sin regelbundna practice, tex genom en rejäl förkylning som får en att stanna upp. Eller att alla ens inbokade möten för en hel förmiddag avbokas på en gång. Där ges vi plötsligt en öppning att ta tillvara på för vila, stillhet, njutning och självreflektion.  

Reflektionen och tillvaratagandet av de visdomar vi vänt i komposten kan föra oss framåt på oanade nivåer just nu. Det är en fertil tid med mycket förhoppning i luften.  

Tomhet och glädje. Nyfikenhet och expansion.  

Detta kände vi starkt tillsammans i tisdagens Womb Yoga-cirkel. Tacksam för dessa tillfällen att tona in till gemenskap och läkning. Läs om kommande tillfälle här. 

Välkommen vår!  

videkisar

videkisar

I kärlek och tacksamhet, 

Magdalena Chandrakaí