Sourse unknown. If you know the artist of the quote or picture, pls let me know!

Sourse unknown. If you know the artist of the quote or picture, pls let me know!

"Vad är en Gudinna? En kvinna som är i processen att lära känna, acceptera och älska sig själv på alla nivåer; i sinne, kropp och ande. En kvinna som, eftersom hon fokuserar på personlig utveckling och självmedvetenhet, upplever ett liv som ständigt fylls av frid, kärlek, glädje, passion och humor. En kvinna som förstår att hon har obegränsad kapacitet till att göra sitt liv till precis vad hon vill. En kvinna som är inspirerad till att ge till de runt om henne på grund av hennes känsla av tacksamhet och överflöd."

Om precis det handlar Kvinnocirklarna; att hitta Gudinnan inom sig och stärka sin feminina kraft så att vi till fullo kan leva från hjärtat. I en grupp av kvinnor stärker vi varandra, delar erfarenheter och ger plats för individuell vila, resa och reflektion. Tillsammans och med hjälp av uråldriga traditionella verktyg kan vi hitta tillbaka till urkraften och essensen inom oss själva. Vi använder verktyg från Yoga och Shamanism, traditionella läkekonster som brukar bl.a. naturnärvaro, meditationstekniker, rörelser, andningstekniker, sång/chant/ljudhealing och cirkelsamtal.

För vem är kvinnocirkeln? Alla kvinnor som vill stärka/väcka/återfinna sin kreativa kraft, oavsett var i livets cykler du befinner dig. Vi rekommenderar dock att yngsta deltagande kvinna har påbörjat sin heliga måncykel. 

Varför behövs kvinnocirklen? Kvinnor i framförallt västerländska samhällen bär idag många roller. Det är mycket som förväntas av oss och omgivningen ställer stundtals orimliga krav på oss att vara högpresterande på jobbet, i hemmet, som partner/mor/dotter etc. Bland allt det här är det lätt att tappa eller glömma bort sig själv och sina egna känslor, att ta hand om sig själv. Den gyllene regeln "ta hand om dig själv innan du kan hjälpa andra" blir ett alltmer viktigt mantra i dagens värld. Kvinnocirkeln erbjuder en plats för dig att bara vara- Dig själv, med dig själv i stärkande systerskap. Länge har normen uppfostrat oss till att se våra medsystrar (andra kvinnor) som rivaler av olika slag. Det är slut med det nu! När vi återigen lär oss att stötta varandra och dela vår kvinnovisdom blir vi starka- individuellt och kollektivt. Vi återtar vår kraft och skapar harmoni i och runt oss själva.

Se Kalendern för kommande cirklar!

Ometeotl,

Magdalena (Etzalitzin) Chandrakaí