Energiprognos: Fullmåne i Skorpionen 18 maj, 2019

Energiprognos för maj fullmåne 2019

Kreativiteten kan nu ta materiellt fäste när månen och solen sammansmälter i kroppens och lustans två tecken; skorpionen och oxen. Att skapa utifrån sin sanning och följa den inre vägvisaren har varit ett starkt tema hela våren och rösten kan nu förlösas genom fullmånens kraft. Genom den läker vi våra känslor.

Känslornas röst

Bli inte förvånad om dagarna fram till fullmånen tar dig genom en vild ström av känslor. Skorpionen är vattentecknet som tar oss till våra djupaste, mörkaste känslor och vill få oss att känna ALLT. I dess mörka vatten möter vi vår sexuella kraft, våra emotioner och vårt feminina djup. Troligen bearbetas mycket i drömmarnas värld just nu, även mardrömmarna är en stark reningsprocess genom sin funktion att och möta de rädslor som håller oss fångna.

När fullmånen lyser på oss denna gång är det för att säkerställa att vi vet våra känslor, att vi känner våra känslor och att vi inte håller någonting tillbaka. När en känsla lagras i kroppen blir den småningom till en emotion och alla känslor och emotioner är inte sunda att hålla fast vid. Vi kan frigöra dessa genom att förena sakral / swadishtana chakra och hals / vishuddi chakra i en kreativ sång.

Fördjupa dig i chakrasystemet genom att delta i någon av mina fördjupningskurser och retreats.

Känslorna behöver få ord och en röst. Den sexuella kreativa skaparkraften behöver också få en röst, och bli hörd. Låt dem sammansmälta. Detta är en bra helg för att skriva, måla, dansa, sjunga eller på annat sätt ge uttryck åt det du möter i Skorpionens känslovatten. Endast det du ser inom dig är din vägvisare och sanning.


Frigörelse från det som binder

I alla typer av relationer är det viktigt att vi kan uttrycka och tillåts dela våra känslor, inklusive i den vi har med oss själva. Det är när vi håller tillbaka och trycker undan som de skadliga tankarna och känslorna börjar gro. Det är när vi isolerar våra känslor och funderingar som vi isolerar oss själva- vi har då skapat en plats där oro, rädsla och dömande växer. Genom att våga dela och berätta sitt innersta, och bli lyssnad på, frigör vi oss från det som binder oss. Samtidigt har vi möjlighet att växa och utvecklas, både i oss själva och i våra relationer, eftersom sant lyssnande öppnar upp för fler perspektiv. Vi blir mer empatiska, öppna och mottagliga.

Var och en behöver börja med lyssna på sig själv. Rädslor, känslor och illusionen av att inte veta kan hålla oss fast i vårt eget nät. Men det finns alltid en möjlighet att vända det vi tror håller oss fast till en fördel och till mod. Ett djupdyk i kreativiteten kan leda väg till innovativa lösningar och ny förståelse.

När vi tystar oss själva spär vi på det förtryck den feminina kraften levt under de senaste +5000 åren. Att vi som kallas “känsliga”, är HSP, lever med och erkänner vår feminina kraft och intuition inte ska få uttrycka den och det vi känner, det förtrycket är så djupt rotat att vi gör det mot oss själva. Normen att tysta våra känslor är så väl förankrad att de flesta av oss faktiskt tystar sig själv utan att tänka på det. Endast vi kan få ett slut på det.

Att tysta sig själv, för att sedan banna sig själv när allt kommer ut på en gång är dubbel bestraffning och rent av skadligt. Det beteendet är ett sätt att tillåta den normbild där den ena är starkare än den andra, den enas ord mer värda och där känslor inte har ett värde. Tystnaden och förtrycket leder förr eller senare till att det bubblar över. För Moder Jord och de flesta av oss har bubblandet redan börjat. Var är du?

Läs mer i min kommande artikeln Jag borde ha sagt något.

source pexel

source pexel

Mån-Reflektion:

Har du tystat dig själv i något sammanhang de senaste två veckorna? Hur mådde du då? Varför tillät du inte dig själv att berätta dina känslor?

Fullmåne-Meditation

Skriv ett brev till dig själv eller till en person till vilken du känner att du har undertryckt energi. Kanske är det genom tiden många saker som du velat säga, velat känna, velat berätta om men inte gjort. Kanske är det situationer där du inte tillät dig själv att stå upp för dig själv och dina känslor. Rikta brevet du skriver till en person.

Skriv utan hämningar, allt du behöver få ur dig. Personen kommer troligen aldrig läsa brevet, om inte du väljer att ge det till hen och hen i sin tur väljer att läsa det. Dock behöver då båda vara av förståelsen att det handlar om att frigöra undertryckt energi i halschakrat, och därmed inte gå in i försvar eller debatter utan endast lyssna och acceptera. Kanske vill personen skriva/berätta för dig om sin undertryckta energi.

Om du inte skickar brevet. Välj en plats där du kan bränna det och samtidigt låta ditt vårskrik klinga mellan trädstammarna.

Balansera vishuddi / halschakrat genom den här övningen och frigör dig från den undertryckta energi som binder dig.

Det är gjort!

Vill du lära dig mer om hur du kan arbeta med och följa energiernas flöde i ditt liv för att skapa mer kreativitet, flöde, kärlek och glädje? Hör av dig för Personlig Vägledning, och bokning av ceremonier. magdalena@bymagie.com

I kärlek och tacksamhet,

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí

Följ mina energiprognoser varje ny-och fullmåne genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev!