Energiprognos: Fullmåne i Fiskarna, september 2019

Energiprognos för fullmåne 14 september 2019

Frigör din inre mystiker. Våga släppa taget. Låt henne/honom komma ut i de sammanhang du rör dig. Använd dess kraft till att komma framåt med nästa våg. Simma som att du vet vad du gör.

Välkomna din inre mystiker

Även att fullmånen är en tid med mer utåtriktad energi än exempelvis i början av måncykeln, och vi oftast känner oss mer “laddade”, så kan just fullmånen den 14 september vara ett bra tillfälle att hålla sig lugn. Att vända sig inåt och se inåt snarare än utåt är en god idé nu.

Fiskiga fullmånevatten kan kännas förvirrande och det är lätt hänt att en vänder sig till mat (i värsta fall socker, vetemjöl etc) för att försöka hålla sig i kroppen. Eller tvärtom, tar till berusningsmedel för att fly undan det en inte vill se. Ingetdera är en god lösning nu, utan kommer ge en rejäl baksmälla. Visdomarna som vår inre mystiker Fisken vill integrera hos oss kräver vår fulla närvaro. Kanske blir du den här veckan på djupet medveten om hur du använder t.ex. kaffe, alkohol eller socker som en väg att undvika dig själv. Varför fastnar du i det? Meditationen kan ge svar nu och en ny förståelse för dig själv kan etableras. Ur förståelsen och medkänslan för dig själv växer insikten att du kan omfamna, älska och vara närvarande i hela dig. Kropp, sinne och själ.

Använd därför kraften som Jungfrun kom med vid nymånen; kraften att vara närvarande och hälsosam i den fysiska kroppens strukturer. Samtidigt som du vågar ge dig hän och släppa taget till det ovissa. Du kan hamna på en nervkittlande resa, om du tillåter. Lita på att du känner din kropp väl när du låter Mystikern visa dig det oändliga.

För att få vägledning i dina övergångar och förändringar i livet, boka en Personlig vägledning med mig. 


Shamanens resa

Frigörelse behövs för att vi ska kunna återförenas. Det är kosmisk lag och utgör en bas i shamanismen. I shamanska resor frigör vi oss från egot/sinnet och kroppen. Vi lär oss lämna kroppen för att resa till andra dimensioner och världar, för att sedan komma tillbaka igen. Till rätt kropp. I den shamanska upplevelsen kan vi alltså separera kropp-sinne-själ för att frigöra oss från föreställningarna om oss själva och från världen och det (som vi tror) binder oss. För att sedan återförenas igen. I kroppen och i hjärtat. Starkare än förut och tryggare än förut. Genom erfarenheten kommer visheten att vi är fria att leva i non-attachment, icke-bindande.

Detta kan ta mer eller mindre lång tid att öva upp. Ännu längre att bemästra. Men framförallt kommer utmaningar på vägen som man måste vara redo att möta. En shamans resa är inte enkel och inte för alla. Men vi har alla en inre mystiker, en inre shaman, som vill lära oss något genom upplevelsen. I resan genom fiskens tecken denna fullmåne kan du, om du tillåter frigörelsen, möta din inre shaman. I vardag, likväl som i meditation. Våga separera(s) för att nå en ännu högre nivå av sammansmältning inom dig och av dig själv. Således även med andra småningom. Kom ihåg dock att alltid vara närvarande i kroppen samtidigt!

Så, känns fullmåne-helgen i september nu förvirrande och kanske känner du dig rent av yr- sätt dig ner. Pausa. Detta är ett tecken att det går för fort. Andas, vila och pausa. Observera det du behöver, be om paus i uppgraderingen om du behöver, för att kunna gå vidare. Equinox/höstdagjämningen en vecka senare kommer låta saker och ting falla på plats, förlösas och förkroppsligas. Andas i krystvärkarna nu och vila däremellan. Så finner vi balans, kontroll och närvaro i frigörelsen från kroppen. I lugnet kan till och med njutning uppstå, innan vi släpper taget. Pusha ingen, allra minst dig själv. Lita på tidens cykler och tajming. Höstdagjämningen bringar klarhet och lättnad.

source pixabay

source pixabay

Mån-Reflektion:

Pushar jag mig själv just nu? Varför? Kan jag istället andas genom frustrationen och lita till det gudomliga flödet?

För mest effektiv bearbetning och resultat av reflektioner, skriv ner dina frågor och svar.

Fullmåne-Meditation

Balansera höger och vänster hjärnhalva och energiflöde genom att göra Pranayama/andningstekniken Nadi Shodana / Växelandning:

Sitt bekvämt i din meditationsställning. Låt vänster hand vila på låret. Ta upp höger hand och vik in pekfinger och långfinger.

Placera höger tumme över höger näsborre och lillfinger och ringfinger över vänster. Täck för vänster näsborre och andas in fullt genom höger.

Täpp för båda näsborrarna.

Andas ut fullt genom vänster. Andas därefter in genom vänster. Täpp för båda näsborrarna. Andas ut fullt genom höger.

Detta är en full runda. Gör alltid minst tre fulla rundor.

Håll fokus på andetagets väg genom kroppen och avsluta med att andas fullt in och ut genom båda näsborrarna i ca 5 minuter. Ta emot klarhet och lugn.

Det är gjort! AHO!

Vill du lära dig mer om hur du kan arbeta med och följa energiernas flöde i ditt liv för att skapa mer kreativitet, flöde, kärlek och glädje? Hör av dig för Personlig Vägledning, och bokning av ceremonier. magdalena@bymagie.com

I kärlek och tacksamhet,

Ometetotl/ Magdalena Etzalitzin Chandrakaí

Följ mina energiprognoser varje ny-och fullmåne genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev!