Energiprognos 2019: Etablerade nystarter

Både senaste årscykeln och vår senaste måncykel har gett oss information om vad som komma skall. Har vi gjort vår reflektion, utvärdering och spirituella practice så har vi många verktyg med oss in i det nya året. Denna nymåne håller en energi av att nu är vi igång!

Några av oss har redan förberett på olika vis; den mentala nivån, den andliga nivån, i det fysiska rummet eller i alla tre. Vi kan nu fokusera på att hålla dessa ramar, fortsätta plantera ner grundpelarna som ska hålla denna nya struktur och följa med i förändringsflödet som etablerar sig. Även om du inte än känner dig helt redo eller förberedd på dessa nya starter så kan du bli omskakad av plötsliga förändringar. Fortsätt hålla dig väl förankrad på jorden. Och i stillhet. Regelbunden stillhet kommer att bli allt viktigare detta året och nu i januari kan vi öva på att påminna oss själva om att ta små pauser. 

source pexel

source pexel

Etablerade nystarter

Förra året avslutade en sjuårig cykel och därmed börjar 2019 en ny sjuårig cykel. Vad som växer fram nu är därför sprunget ur det som skedde de senaste sju åren. Tänk tillbaka på vad som hände då, 2012? För dig personligen och kollektivt? Vi steg in i ett nytt medvetande som kollektiv grupp och, ja, det har varit några stökiga och skakiga år. Hela föregående cykeln har handlat om reningsprocesser, att göra sig av med det vi inte längre behöver på olika plan. När vi nu går in i en ny cykel på sju, och åter står vid basen av rotchakrat för denna cykel så är det betydligt mindre skakigt. Även om energin för året andas ny början så är dessa nya starter mer stabiliserande och energin för 2019 är stabil även om förändringar kommer ske.

Detta är för att vi förberett oss på de nya starterna och för att de är början på något som är stabilt rotat i de projekt vi redan sått under, i synnerhet, de senaste två åren. Så snarare än att handla om att starta nya projekt handlar dessa nystarter om att etablera en ny början, den nya formen och att börja bygga på den nya strukturen vi vill ha. Den hållbara och stabila strukturen.

Därför kan det också vara en god ide att fundera över inte bara 2019 års cykel men den sjuåriga cykeln vi går in i; vad ska byggas ur denna struktur?

dirt-gardening-grow-1214405.jpg

Tillit till förändringen

Även om förändring ibland tycks gå långsamt så är det mycket som sker och det kan egentligen inte gå snabbare än vad det gör- vi ska alla hinna förhålla oss till det. Tänk på att förändringen behöver accepteras och smältas samman både andligt, mentalt, fysiskt och med vår omvärld- alla behöver vara redo på ett eller annat sätt. Ha tillit till att förändringen sker. Ett sätt att se och minnas detta är att se till de mindre cyklerna vi befinner oss i. Exempelvis genom att hedra måncyklerna och därigenom göra en reflektion och utvärdering varje mån-ad. Kontinuerlig uppföljning av vår utveckling och vårt skapande gör att vi ständigt kan förfina och specificera våra intentioner och drömmar. Det vi skriver ner nu för kommande året kanske vi har vuxit ur om ett par månader? Kom ihåg att du är den som skapar din verklighet. Lita på universums konstanta förändring.

Regelbunden stillhet

kommer vi behöva under hela året. I stillheten hittar vi de svar och den vägledning vi behöver som kommer inifrån. Därmed kan vi ta effektiva och rätt beslut. Dessa beslut blir rätt när de kommer från hjärtat- och hjärtats vägledning hörs i stillheten. Eftersom energierna dessutom kommer fortsätta vara intensiva är kontinuerliga pauser och tystnad viktigt för att orka, för att hålla nervsystemet balanserat och allmänt må bra. Det är nu hög tid att ta yogan ut från klassrummet, “off the mat” och in i vardagen; fem minuters paus och stillhet några gånger varje dag för att du ska kunna höra dig själv genom bruset och intensiteten.

För att praktiskt integrera energiprognoserna är du välkommen till cirkeln i början av varje måncykel. Där förkroppsligar vi energiernas guidning genom praktiska övningar, rörelser, vila och sharing. I cirkeln stöttar vi varandras resor och får individuell coaching för att lättare kunna möta livets utmaningar.

Var tydlig när du lägger ut dina byggstenar denna mån-ad, så har du tydlighet även under resten av året.

I kärlek och tacksamhet,

Ometeotl

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí