Fullmåne Januari 2 2018

Fullmånen och dagarna runt om är en kraftfull tid att uttrycka, verbalisera och konkretisera de visdomar vi fått sedan nymånen och vårt invändiga arbete. De senaste två veckornas prövningar visar nu vad vi tar med oss vidare – vad vi har integrerat som förståelse i kroppen – in i praktiken av fullmåne-energin.

Vill du veta mer om nymånen och vilka energier hon håller varje mån-ad? Prenumerera gratis på mina nymåne-mail genom att fylla i formuläret:

För att lättare kliva in i övergången och för att tydligare se sitt individuella och kollektiva arbete har många traditioner ceremonier runt fullmånen. Vi samlas i cirkeln för att hedra Gammelmor Måne men också för att arbeta med att släppa taget om det gamla och uttrycka det nya och således främja vår ständiga självutveckling. Jag samarbetar med Föreningen OM Livet och delar Kvinnocirklar varje fullmåne, se Kalendern för kommande tillfälle. 

Vi är omslutna av tunga, allvarliga energier. Det är inte bara solens bana genom Stenbocken som påverkar men dess styrande planet Saturnus och Jupiter i Skorpionen. Än fortsätter temat på död och återfödelse och en bra stund in på det nya året har vi möjlighet att släppa saker som inte längre ger oss mening på vår väg. Faktum är att vi blir ombedda att släppa allt MER; släppa taget om ideér, föreställningar, människor och gamla rutiner för att vi ska kunna ta emot MER av det nya. Nya former av rutiner, nya relationer, nya expansioner, nya projekt och manifestationer. För att vi ska kunna ta emot behöver vi först skapa plats för det nya att ha rum att utvecklas. Plötsliga svängar kan ske nu och vi bör inte förvånas över något men bara vara beredda på det oväntade! Temat fortsätter in i det nya året....

Förra året delade jag sporadiska energiprognoser på video, är du intresserad av att se fler sådana? Skulle du uppskatta en energiprognos för 2018 på svenska? Kommentera nedan! Det betyder mycket för mig att lyssna till dina önskemål eftersom det gör att jag kan göra mitt arbete bättre och dela mer med dig!

Fullmånen belyser solens motsats: Modern, när hon går genom Kräftans tecken. Vi börjar året med stark vatten-energi. Det kan visa sig ute i naturen med översvämningar och mycket regn. Det kommer mest troligt också märkas i den emotionella kroppen. Vi består av mestadels vatten och blir därför starkt påverkade när fullmånen guidar ebb och flod, inte bara i havet men i våra kroppar. Vattnet behöver röra på sig och flöda. Vattnet är emotionerna och dessa behöver flöda, renas och komma ut. Det är en bra sak att gråta. Det är renande och läkande. I dessa stora förändringstider, där vi guidas och pushas till att släppa taget om gamla vanor och annat ingrott kan det vara behövligt att gråta ut. Det är OK. Känslorna är starka och behöver få vara det, behöver få komma ut. Om inte så trycker vi ner dem i kroppen där de fastnar och skapar sjukdomar, samtidigt som vi blir emotionellt avstängda och instängda i Kräftans skal....

Du bestämmer över ditt liv! Source yogisanonymous

Du bestämmer över ditt liv! Source yogisanonymous

Kan vi tillåta oss att känna fullt ut tillåter vi också den feminina kraften från UrModern att bo och flöda i oss. Då blir det lättare att hantera och balansera upp den tunga och allvarliga energi som Fader Stenbock och Saturnus håller oss i.

När du blivit helt genomsköljd är det dags att ta ett steg åt sidan och observera situationen objektivt. Lugnt och sansat. Hur kan jag balansera Fadern och Modern i mig? Hur kan jag vara min egen Moder (omtänksam, kärleksfull, omhändertagande, inbjudande, flödande) och min egen Fader (rutinerad, strukturerad, ansvarstagande, försörjande) på min väg mot Mitt Egna Sannaste Jag? 

Jag önskar dig Mod, Styrka och Välgång i din balansakt mot det nya året 2018.

Ometeotl, 

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí