Energiprognos: Fullmåne i Jungfrun 19 februari 2019

Energiprognos för februaris fullmåne 2019

Månen i jordtecknet jungfrun möter Solen som precis, dagen innan, gått in i vattentecknet fisken. Precis som årshjulet talar om; att februari ger oss ett överskott av kapha dosha- vatten och jord, så behöver vi nu skapa balans med hjälp av elden.

Energi som genererar mer energi

Jungfrun sägs styra bland annat våra händer, buk/abdomen, tarmar och mjälte. Budskapet nu är att stärka men framförallt balansera Manipura/Solar Plexus chakrat genom att låta drömmar och önskningar möta viljan och handlingen.

Det handlar om att skapa materia av kreativiteten (flödet); om att skapa energi som genererar mer energi. Fullmånen ger oss en verklig läxa och samtidigt en tidsperiod för att öva på den läxan. När nymånen sedan kommer är vi redo att gå in i kreativitetens flöde utan att tappa fotfästet.

Men då måste vi först skapa vår eld, känna vår vilja, förstå våra önskningar och veta hur vi med avsikten riktar energin dit vi vill. Vi ges en möjlighet att bemästra energiflödet. - Magdalena

Rörelse och materia skapar energi, tex när vi rör vår kropp så skapas energi. Det är även ett sätt att balansera solar plexus chakrat och tiden vi befinner oss i Nu. Samtidigt ligger balansen i att inte bli utmattad utan att veta vad man ska göra, hur och när det ska ske. När solens strålar börjar tina upp oss på vårkanten är det lätt att elda på för mycket, kasta sig in i projekt och idéer. Men så plötsligt kraschar man. För att en inte var lyhörd till hur, på sitt egna unika vis, en behöver stadigt och stabilt bygga upp elden i kropp och sinne efter vinterns vila. Det är viktigt att vi fortfarande håller oss jordade och nu gör vi det genom att hålla ett jämt flöde av rörelse- en jämn liten låga. Därifrån kan vi växa som kreativa varelser och låta skapandet generera mer.

Vilken riktning går du?

Ger du ut mer energi än du tar in?- exempelvis genom att spendera mer pengar än du får in? Eller tvärtom, skulle du kunna ge mer pengar till något viktigt ändamål?

Hur kan du nå dina mål?

Vill du ha vägledning i att rikta din energi och avsikter mot dina drömmar? Välkommen att kontakta mig för privat livscoaching och andlig vägledning.

Gå konsekvent framåt. Fortsätt på vägen som är sann och rätt för dig. Fortsätt göra samma sak, men lyssna och förändra där det finns behov. Fortsätt kämpa för att lågan ska växa. En av mina lärare berättade om när hon vid olika tillfällen startat upp en ny kurs eller workshop på nytt ställe: i början kanske det kommer några få, ibland ingen alls. Men YOU show up. Du är där och du gör din practice. Energin är ändå i rörelse eftersom du är där och gör den. Energin ger mer energi och vi fortsätter att rikta den på samma avsikt och mål.

Ett jordtecken som jungfrun kan ge oss den kraft vi behöver för att förstå och förankra stabilitet och envishet. Det vi vill undvika är såklart stagnation och balansen ligger då i att varken skapa ett underskott eller överskott av energi. Att göra, göra, göra är mottot i vår kultur och vi blir enbart belönade utifrån prestation. Där är överskottet av energi uppenbar och vi behöver istället komma tillbaka till det konsekventa, till att skapa energi som genererar energi och våga ta emot den. Därför kanske man behöver backa i vissa lägen, avsäga sig uppdrag eller åtaganden för att man ger för mycket utåt och i värsta fall kanske även åt fel håll.

Yoga By Magie copyright Yoga i Mora, Krigare 1

Yoga By Magie copyright Yoga i Mora, Krigare 1

Energin behöver istället riktas inåt. Solar plexus chakrat behöver fortfarande balanseras när ett överskott av energi uppstått. Men att balansera ett överaktivt chakra talas det sällan om. För mig ligger det i saker som att varva rörelser med stillhet, att underhålla styrkan i de inre magmusklerna och bäckenbotten i valet av yoga, att göra djupa och lugna men ändå kraftfulla andningstekniker och att hålla fokus. Men det är också saker som att inte röra sig in i en asana/ yogaposition för fort (eller för snart efter förlossning eller skada exempelvis). Det är en evig balansgång för att bemästra förståelsen i att handla i rätt mängd och tid, likväl som i att veta när en ska tala eller tiga. Så var beredd på att du kommer bli tilldelad prövningar i dessa områden, särskilt om det är en svag punkt hos dig. Det är nu dags att nå nästa nivå av bemästring.

Energivindarna nu kommer nämligen kräva av oss att rikta vår energi och viljestyrka till det som ger oss trygghet i vår fysiska värld (hem, finansiell trygghet, mat etc). Långvarig och hållbar överlevnad är syftet. Då krävs att vi är närvarande här på jorden och vågar möta oss själva för att komma till klarhet med vad vi vill. Jungfrun är ett tecken som är intresserad i esoterik, droger och andra realmer. Så var försiktig i denna måntransit med att ta alkohol och andra substanser i rekreationellt syfte just för att de kan ta dig till en djup och mörk plats (underjorden) där du behöver möta dina demoner, kanske på ett onödigt dramatiskt vis.

Fullmåne-meditation

Lägg dig på rygg på en filt eller matta på golvet med en hand på bröstet/hjärtat och den andra över magen. Andas in och ut genom näsan och känn andetaget genom kroppen. Andas in fullt och ut fullt. Börja sedan successivt andas med hjälp av magens kraft genom att lyfta magen när du andas in fullt och trycka ut all luft genom att trycka naveln in mot ryggraden. Fortsätt 7 fulla andetag. Vila 5 andetag och upprepa sedan 7 rundor till innan du vilar.

Reflektionen

Efter meditationen, ligg kvar och ställ följande frågor till dig själv:

Vilka är mina drömmar?

Vilka är mina avsikter? och skiljer dessa sig från varann?

Vilka handlingar gör jag? Skiljer sig mina handlingar från mina drömmar och eller avsikter?

Vad vill jag?

Skriv ner svaret på dina frågor- dvs gå till handling. Börja sedan sortera vilka som hör ihop och vad som eventuellt behöver tas bort eller förändras för att energin ska börja peka åt samma håll. Det är gjort, AHO!

I Kärlek och tacksamhet,

Magdalena Etzalitzin Chandrakaí

Följ mina energiprognoser varje ny-och fullmåne genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev!