Planera din YOGA sommar

Under sommaren tar vanligen yogalärare paus från det vardagliga undervisningsschemat för att röra sig ut på festivalerna runt om i landet. Där möter vi upp med lärare och elever från världens alla hörn, vilar, delar och absorberar inspiration. Själv brukar jag snitta tre festivaler under en säsong men i år har jag bestämt mig för att ta det lite lugnare, resa lite mindre och lite kortare avstånd. Därför kommer ni hitta mig enbart på Ölands Yoga Festival i år. I övrigt håller jag till i krokarna runt Odensjö och kommer troligen bjuda in till spontana yoga- eller chanting-stunder emellanåt.

Vad är grejen med yoga-festival?

En festival håller vanligen igång under flera dagar (ibland veckor) och man väljer själv hur länge och mycket man vill medverka. Lärare och guider från hela landet och världen samlas för att dela med sig från sitt hjärtas practice. Därmed finns det möjlighet att prova både sådant man känner igen och helt nya arenor. Många gånger hamnar man på en festival just av anledningen ens yogalärare är en av medskaparna och därifrån hittar man sedan ett helt hav av underbara människor och aktiviteter.

Vi yogisar tycker helt enkelt om att vara tillsammans och dela! För ju fler man är- desto roligare blir det ju! Ju fler man är som tonar in på samma vibrationer, desto starkare blir må-bra känslan i kroppen, sammanhörigheten och allt man gör. Vi samlas för att dela, skapa, umgås och njuta av livet och vår Moder Jord och vi vill självklart bli fler! Stannar man många dagar blir det ju som en lång semester tillsammans med nya och gamla vänner i vilsamma miljöer.

Nedan listar jag först några av mina favoritfestivaler runt om i Sverige (och något utanför) och sedan tips på ytterligare några som jag ännu ej hunnit besöka.

Juni

3-10 Space of Love på Öland är en festival med helande konst från världens alla traditioner och en precis lika bred blandning av lärare, guider och föreläsare. Sama Yoga, Celtic Sweat lodge, barnaktiviteter och magiska konserter är några av de återkommande händelserna. Själv kommer jag i år dela Womb Yoga, Yin and Drum och Yoga ROOTS. Festivalen passar alla nivåer, intressen och åldrar.

Läs om mina tidigare år här.

Hitta deras hemsida här.

29- 3/7 Green World Yoga and Music Festival utanför Sjöbo i Skåne startade förra året. I en vacker gammal slottsmiljö ligger ett Ashram som har öppnat upp för att varje sommar bjuda in allmänheten på en gratis festival. Yogastilen är främst klassisk Hatha, baserad på deras egna Gurus koncept, men lärare från hela världen kommer och delar konserter, kirtans, Vinyasa Yoga, ayurvediska föreläsningar m.m. I år ser de ut att ha en riktigt bra set up och jag hoppas att logistiken är dem lite bekvämare än förra året! Festivalen passar dig som tycker om musik, chanting, kirtans etc.

Du hittar deras hemsida här.

Juli

8-9 Heartflow Yoga Festival startades förra året av drivande och engagerade Emelie Steen och hennes härliga Yoga-systrar i Borlänge. Festivalen sker samtidigt som Peace & Love musikfestival och är en stadsfestival med allt från Hatha, Yin Yoga, Forest Yoga, meditationer och föreläsningar på det gedigna schemat. Festivalen passar alla som är nyfikna på att prova olika stilar av yoga.

Läs om min upplevelse här

Hitta deras hemsida här

HeartFlow 2015

Augusti

26-28 Köpenhamn Yoga festival är också en stadsfestival och det går därför inte att campa på området som ligger precis vid havet och metrons sista stopp. Här samlas huvudstadens största yogastudios likväl tillsammans med mindre aktörer, föreläsare och lokala matstånd. Festivalen passar alla som är intresserade av vad Yogascenen har att erbjuda på andra sidan sundet.

Se deras upplägg på hemsidan här.

Mer Yoga och festivalinspiration här

Oktober

7-9 Bhakti Fest i Oxelösund startades för två år sedan av min goda vän Siri Jodha, gongmästare och Kundaliniyogi. Även om festivalen i första hand syftar till att samla och dela musiken och det därför är främst Kundaliniyoga och kirtans på schemat så finns alltid möjlighet att sträcka ut i Hatha eller Vinyasa, paddla kayak i havet och dansa sig fri. Festivalen passar dig som tycker om musik i din yoga.

Läs om min upplevelse här

Hitta hemsidan och mer info här

Övriga

23-29/7 Ängsbacka Yoga Festival

1-4/7 AcroYoga Festival Mundekulla

14-17/7 Inspirationsfestivalen i Skattungbyn

Dela informationen med dina vänner och familj! Kommentera inlägget här under med frågor och egna tips!

Härlig festivalsommar! <3

Magdalena