Gudomlig Graviditet: Yoga Nidra

En av mina lärare säger att Vilan är Revolutionerande. Jag är beredd att hålla med. Vilan är avgörande för så många saker. Under graviditeten är vilan tom avgörande för en bra upplevelse, för att barnet ska må bra och växa och för att mamma ska må bra. Att skapa liv tar otroligt mycket energi och med all rätt! Maten vi äter går till barnets växande och vår fysiska kropp justerar och anpassar sig allt eftersom barnet vill ha mer plats. Mors arbete innefattar enbart att nära och att hålla space för det nya livet, både bokstavligt och andligt. Vi behöver vilan för att orka skapandet, vilket är det enda viktiga jobbet under graviditeten.

Ljudhealing och Yoga Nidra Gravidyoga-kurs

Ljudhealing och Yoga Nidra Gravidyoga-kurs

Det är inte alltid lätt att få till vilan i vardagen och särskilt inte när man har små barn redan. En god idé kan vara att prata med syskonen om vad som händer i mammans kropp i väntan på lillasyster eller bror. Förklara att och varför du behöver vila och lite tid i tystnad ibland, involvera barnen i resan- de förstår mer än vi kanske tror. Och de är fantastiska på att hålla space också!

Jag vill också presentera djupavslappningen Yoga Nidra som ett mirakelpiller i vilan. Yoga Nidra betyder "Yoga-sömn" och är ett tillstånd mellan sömn och vakenhet. På den platsen kan vi nå total avslappning i både kopp och sinne. Det sägs att Yoga Nidra motsvarar flera timmars djupsömn och man känner sig utvilad på ett särskilt härligt sätt efter meditationen. I mina gravidyoga-klasser ingår alltid en guidad Yoga Nidra och många gånger använder jag också sound healing under meditationen. Vibrationerna skapar lugn i kroppen och når bebisen som simmar omkring i mammas harmoniska toner.

Man kan guida sig själv i Yoga Nidra, både genom att läsa en text eller i tystnad med ögonen slutna. Alla känner sig inte bekväma med detta så jag har spelat in Yoga Nidra på ljudfil som man kan ladda ner och lyssna på när det passar en bäst i vardagen. Bra att komma ihåg är att man avsätter tid i ett ostört rum eftersom Yoga Nidra tar oss till ett annat närvarostadie och det kan vara obehagligt att plötsligt ”väckas” därur.

Yoga Nidra för Gravida hittar du här. I Kalendern hittar du datum för nästa GravidYoga-kurs i Växjö och Alvesta. Jag tar också emot privata bokningar om du vill ses någon annanstans, både enskilda konsultationer och mindre grupper. Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor, funderingar och bokning!

I kärlek och tacksamhet,

Magdalena Chandrakaí