Recept: Lins- och kålrotsbiffar

Det här receptet har några år på nacken och för en tid sedan testade jag att damma av det och såklart passade jag på att förbättra det lite! Receptet är en del av Vegansk Vardag där jag har sammanställt ett gäng olika recept, deras matmedicinska egenskaper och en lätt introduktion till hur vi kan arbeta med maten som medicin i köket. För en donation på 20:- kan du ladda hem recepten (och skriva ut dem om du vill ha dem nära till hands när du lagar!). Din donation betyder att jag kan fortsätta erbjuda recept, yoga och meditation gratis här på hemsidan eftersom pengarna går till dess underhåll. TACK!

Swede and Lentils Patties Vegan

Swede and Lentils Patties Vegan

Receptet ger ca 6-8 st. biffar

En halv kålrot (som ger ca 2 dl kokt och stompad)

1 cm färsk ingefära

Fänkål efter smak

1 tsk: rosmarin, dragon, gurkmeja

örtsalt

2 dl kokta gröna linser

1-2 msk majsmjöl

Olivolja eller Ghee till stekning

Sesamfrö

Koka kålroten. Mixa linser lätt med stavmixer och stompa kålroten. Blanda alla ingredienser och forma bollar eller biffar som du vänder i sesamfrön. Låt biffarna stå och torka en liten stund innan stekning. Stek i ghee eller olja på låg till medeltemperatur minst 5 minuter per sida.

Både rosmarin och gurkmeja ger värme och främjar matsmältningen och kroppens naturliga reningssystem. Gurkmeja stärker dessutom immunförsvaret och är en magisk krydda jag tillför de flesta rätter! Ghee är klarnat smör och räknas som en av de viktigaste medicinerna inom Ayurveda bland annat p.g.a. dess underverk med mag-och tarmhälsan.

 Berätta gärna i kommentarerna nedan om du testar receptet! Har du förbättrat det efter eget tycke och smak?

Kärlek och Matglädje, 
Magdalena

 

Tagga dina foton med #foodbymagie och länka till sidan om du delar receptet.